De manier van openen is afhankelijk van de wensen maar wordt ook vaak bepaald door de situatie. Je kunt kiezen voor links of rechts scharnierende stalen deuren met kozijn maar we hebben ook deuren zonder kozijn die 2 kanten op kan draaien. Dit noemen we een taatsdeur. Hierbij zitten de scharnierpunten aan de boven-, en onderkant van de deur en kan de deur naar 2 kanten open. Naast scharnieren zijn er nog oplossingen met schuifdeuren en harmonicadeuren.

Slank profiel van 20mm

We maken gebruik van slank stalen profielen van 20 bij 40 milimeter. Het aanzicht van het profiel is dus 2 centimeter en heeft geen extra opgedikte glaslatten wat je wel vaak ziet bij stalen deuren. Dit is het dunste profiel op de markt wat door een slimme opbouw sterk genoeg is voor een mooie stalen deur.

Stalen deuren inclusief kozijn

Dit zijn deuren gemaakt van een stalen frame met glas die met scharnieren in een kozijn (ook van staal) komen te hangen. Het systeem is vergelijkbaar met de meest voorkomend houten deuren met kozijn. Je kunt kiezen uit links of rechts draaiende deuren. Deze deuren kunnen op de milimeter nauwkeurig op maat gemaakt worden. Het kozijn is voorzien van een rubber profiel waardoor de deur mooi zacht dicht valt. Als je kiest voor een verticale greep op deze deur dan sluit de deur door middel van een magneetsluiting, vergelijkbaar met het sluiten van een koelkastdeur.

Stalen deuren zonder kozijn – taatsdeur

Je kunt ook kiezen voor een deur zonder kozijn. In deze deur zijn de scharnieren in de onderkant en bovenkant verwerkt waardoor de deur 2 kanten op kan draaien. Dit worden meestal taatsdeuren of pivotdeuren genoemd. Het voordeel van de deur is dat je de deur altijd open kan duwen (je hoeft niet naar je toe te trekken) en de deur valt vanzelf weer achter je dicht. De deur kan niet op elke stand blijven staan, hij is dicht of staat op 90 graden open. Omdat deze deur geen kozijn heeft blijft er rondom de deur een kleine kier van 4-10mm.

Schuifdeuren van Staal

Een andere optie is de stalen deur te laten schuiven. Aan de bovenkant van de deur lassen we dan geleiders zodat de deur in een railsysteem kan schuifen. Dit railsysteem wordt geheel in de gekozen deurkleur gepoedercoat en fraai afgewerkt met een koof. Standaard voorzien we onze schuifdeuren van een softclose systeem waarmee de deur zich het laatste stuk vanzelf dichttrekt.

Stalen harmonicadeuren

Als je een brede opening wil afsluiten maar ook wel in zijn geheel open wil kunnen zetten dan kun je kiezen voor harmonicadeuren of ook wel vouwdeuren genoemd. Door de deuren naar 1 of beide kanten op te vouwen kun je de voorledig doorloop benutten. Dit is ook een vaak toegepaste optie bij tuinhuizen waarbij je de verbinding met de tuin behoud als je de deuren volledig open zet. Let wel op dat bij harmonicadeuren zowel boven als onder een rail nodig is om de deuren te geleiden. De onderrail kan soms verzonken worden in de vloer.