Collectie

Alles is mogelijk maar als je aan stalen deuren en kozijnen denkt dan heb je daar meestal wel al een bepaald beeld bij. Strakke lijnen uitgevoerd in stoer materiaal is de basis. Vervolgens kun je naar de details gaan kijken. Welke greep, kleur, of vlakverdeling je kiest zorgt voor een uitvoering op maat.

  • Deur, kozijn of combinatie
  • Binnen of buiten toepassing
  • Vlakverdeling
  • Scharnier of schuifdeuren
  • Handgreep of deurklink
  • Kleuren
  • Glassoorten

Deur, kozijn of combinatie

Het begint heel praktisch met het type. Ben je op zoek naar een vast stalen kozijn, een stalen deur of een combinatie hiervan, zoals een stalen pui met daarin een deur met zijlicht of bovenlicht. Alle combinaties en afmetingen zijn bespreekbaar. De basis is een slank profiel van 20 mm dat zorgt voor mooie lijnen.

Binnen of buiten

Deuren en kozijnen van staal zijn zowel binnen als in een buitengevel toe te passen. Voor een stalen pui buiten is een goede isolatie uiteraard belangrijk. Wij kunnen voor elke situatie een compleet advies op maat uitwerken.

Vlakverdeling

De uitstraling van stalen deuren en kozijnen wordt vooral bepaald door de typerende vlakverdeling. Een roedeverdeling hoeft natuurlijk niet maar of het nu een drievlaksverdeling, asymmetrisch of verdeling met tussenstijlen is, hierin is bijna alles mogelijk. En mocht je hier zelf geen inspiratie hebben wat het beste is voor jou situatie dan helpen we daar graag bij.

Scharnier of schuifdeuren

De manier van openen is afhankelijk van de wensen maar wordt ook vaak bepaald door de situatie. Je kunt kiezen voor links of rechts scharnierende stalen deuren maar een Taatsdeur behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij zitten de scharnierpunten aan de boven-, en onderkant van de deur en kan de deur naar 2 kanten open. Let op dat bij bestaande vloerverwarming een Taatsdeur niet altijd mogelijk is.

Naast scharnieren zijn er nog schuifdeur en harmonica oplossingen. Wil je graag de opening tussen 2 ruimtes of binnen en buiten kunnen afsluiten maar ook helemaal kunnen openen dan is dit een geschikte oplossing.

Handgreep of deurklink

Voor de keuze in handgrepen en deurklinken hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet. Er is keuze uit lange en korte verticale grepen en deurklinken in zwart of RVS, met of zonder slot.

Staal kleuren

De meest gekozen kleuren hebben we standaard in de collectie. Wil je iets anders dan horen we het ook graag.

Glassoorten

Naast transparant glas met verschillende afwerkingen bieden we ook keuze uit ondoorzichtig glas. Melkglas of matglas is hiervoor het meest gekozen. Dit glas is wel lichtdoorlatend maar je hebt geen inkijk.